onsdag 27 november 2013

Pizza

Att laga din egen pizza istället för att köpa en färdig är faktiskt väldigt lätt, konstaterade vi med specialklassen. För att göra din egen Pizza gör du så här:

Pizza  med egen valfri fyllning!
Det fanns pizzor av alla de slag: skinka, ananas, champinjoner, räkor, bacon, tonfisk etc etc
Pizzabotten (4 pers):
1 bit färskjäst
2 tsk socker
2 tsk salt
4 msk olja
3 dl vatten
ca 6-7 dl mjöl


  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten i en degbunke.
  3. Rör i mjöl lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  4. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter
  5. Dela degen i fyra delar och forma degen till pizzabotten på mjölat bakbord. Placera sedan på bakplåtspappersbeklädd plåt.
  6. Sätt på valfria ingredienser (stekt bacon, skinka, tomatsås, riven ost etc...) och grädda på mellersta falsen, 10-15 minuter.
Vad eleverna ville ha på sina pizzor hade de planerat redan föregående gång, så att rätt ingredienser hade införskaffats för alla personliga pizzor!







För att fullborda det italienska temat lagade vi tiramisu till efterrätt, enligt det här receptet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar