onsdag 13 november 2013

Halloween-tema

Det är ett tag sedan vi firade Halloween, men jag måste nu i efterskott ännu visa hur roligt vi hade i G-klassen:

En grupp lagade spindlar (i muffinsform), enligt det här pirkka-receptet. Skrämmande verklighetstrogna tycker jag!


En annan grupp lagade häxfingrar! De värmde godisarna något i mikron så att den var lättare att forma, och dekorerade sedan med hjälp av tandpetare (att "rita med") och mandelflarn (som naglar). Även dessa ser förvillande lika ut riktiga fingrar, så det gäller att se sig för vad man biter i...

Samma grupp gjorde dessutom spöken, genom att dekorera ansikten på maränger med smält choklad. Det blev glada spöken, ropande spöken, ledsna spöken...

Vi åt inte bara sött, utan den tredje gruppen stod för det salta alternativet. De gjorde bl.a. rödsprängda ögon, genom att dekorera hårdkokta ägg med ketchup och paprika, inspirerade av ett recept jag hittat på den här bloggen. I originalreceptet användes oliver, men ögonen blev nästan ännu mer verklighetstrogna så här.

Sist men inte minst, samma grupp lagade också mumiebröd, också det enligt ett pirkka-recept. Och med det har vi alla slags monster, häxor, spöken, spindlar och mumier, representerade. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar