lördag 16 november 2013

Fina fisken

Fisk är råvara som alla inte är så vana med - trots att vi borde äta fisk 2-3 gånger i veckan enligt näringsrekommendationerna! Det hör ju till att smaka på allting i hussan, även om det inte hör till de personliga favoriterna - och jag tror att denna enkla fisk rätt sjönk lätt ner hos de flesta, även om man inte annars är så förtjust i fisk!

Fisk under täcke (4 personer)

Även servetterna har vikts snyggt.
Vill du vika lika, se instruktioner här

flytande margarin

2 vitlöksklyftor
400 g tinad fiskfilé (kolja, torsk, sej, spätta)
½ tsk salt
1 brk creme fraiche
3 msk finklippt dill
2 tsk fransk senap
1 dl (50 g) riven ost


  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Pensla formen med fett och gnid formen med en vitlöksklyfta delad på mitten.
  3. Strö salt över fisken och täck bottnen på formen med fiskskivorna.
  4. Blanda ihop dill och senap i creme fraiche burken och klicka blandningen över fisken.
  5. Strö riven ost över och grädda i ugnen ca 30 minuter.
  6. Servera till kokt potatis och riven rödbeta med citronsaft

Det passade bra att servera fisken till potatis eftersom vi precis pratat om det. Vi har dessutom sett den här roliga filmen om potatisens historia, som jag gärna rekommenderar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar