Wallenbergare (2 pers)
200 g malet kött
½ tsk salt
2 st äggulor
1 dl vispgrädde
½ krm svartpeppar
1-2 msk matfett till stekning
- Blanda malet kött med salt, sedan med gulor, grädde och peppar.
- Forma färsen på vattensköljt skärbräde till fyra biffar, högst 1 cm tjocka.
- Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Stek biffarna på medelstark värme, ca 3 minuter på varje sida. Efterstek biffarna i ugn.
Potatismos (2 pers)
4 st potatisar
3 dl vatten
½ krm salt
½ dl het mjölk
- Tvätta, skala och skölj potatisen.
- Skär potatisen i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 20 minuter. Häll bort kokvattnet.
- Mosa potatisen och tillsätt het mjölk i omgångar medan du mosar tills moset har en lämplig konsistens. Tillsätt salt vid behiv.
- Vispa moset luftigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar