Pommes duchesse (2 personer)
4-5 potatisarsalt
vit- svartpeppar
1 msk smör
1/4-1/2 dl grädde
1 äggula
ev. en nypa muskot och en halv dl riven ost
- Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och låt stå och ånga av i ca 3 minuter. Pressa potatisen gen om en potatispress eller mosa för hand med en potatisstöt.
- Tillsätt salt, vitpeppar, smör, grädde och äggulan under omrörning. Tillsätt eventuellt malen muskot. Smaka av pommes duchessen med salt och vitpeppar. Rör ihop till ett jämt mos.
- Spritsa eller klicka ut potatismoset i golfbollsstora toppar eller klickar och gratinera några minuter på 200 grader tills pommes duchessen får färg. Strö eventuellt över riven ost innan gratinering.
Laxmedaljonger
2 laxmedaljonger
Kryddor, t.ex salt, fiskkrydda, citronpeppar, svartpeppar
- Tillaga i ugnen, ca 15 minuter i 225 grader.
Räkröra
3/4 dl räkor
1-2 msk creme fraiche
dill
salt och svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar