Risotto (4 pers)
1 dl ris
1 lök
2 msk olja
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
200 g malet kött
kryddor enligt smak
1 påse ärt-majs-morot blandning
1-1½ dl riven ost
persilja
- Skala och finhacka löken.
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs löken och riset. Rör om med en trägaffel.
- Tillsätt vattnet och buljongen. Låt koka i ca 10-15 minuter.
- Bryn maletkött och krydda köttet. Rör ner i risotton tillsammans med grönsaksblandningen.
- Riv osten. Rör ner osten i den färdiga risotton.
- Lägg upp risotton i ett serveringskärl. Strö persilja över.
Fräsch fruktkräm (4 pers)
2 st persikahalva (på burk)
2 dl banan / äppel / apelsin
2 msk citronsaft
½ dl socker
4 msk potatismjöl
- Mät upp 2 dl fruktspad från persikaburken (späd ut med mera juice vid behov)
- Tillsätt apelsinjuice, citronsaft, socker och potatismjöl.
- Hetta upp blandningen under omrörning till det börjar bubbla på ytan och krämen är klar.
- Skär frukten i små bitar.
- Häll den något avsvalnade krämen över frukten.
- Strö socker över ytan så att det inte bildas en seg hinna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar