Vi har redan förberett inför Runebergsdagen på hussan, som snart är på kommande. I årskurs 7 har vi gjort Runebergstårtor på följande sätt:
Runebergstårtor
1 ägg
¾ dl socker
½ dl äppelsaft
½ dl olja
1½ dl vetemjöl
1½ dl havrekli
2 tsk bakpulver
Garnering: Hallonsylt och glasyr
- Sätt ugnen på 200 grader. Rada ut 12 muffinsformar på en plåt
- Blanda vetemjöl, havrekli och bakpulver i en tillredningsskål,
- Mät upp äppelsaft och olja i ett dl:mått
- Vispa ägg och socker vitt och fluffigt (tills du kan skriva en åtta på ytan)
- Blanda i äppelsaft och olja
- Rör till sist ned vetemjöl + havrekli + bakpulver.
- Klicka ut smeten med hjälp av två matskedar
- Grädda tårtorna i mitten av ugnen ca 15-20 minuter
- Låt tårtorna svalna. Gardnera med hallonsylt och glasyr (av florsocker).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar